1. Home
  2. Formula
  3. 1
  4. Pérez nieuwe teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing
Pérez nieuwe teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing
0

Pérez nieuwe teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing

0
0

Het zal voor niemand een verrassing zijn, maar Red Bull heeft de knoop doorgehakt, dat meldt de Telegraaf. Sergio Pérez wordt in 2021 de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing. Dit zal later deze ochtend definitief bevestigd worden. Hij vervangt daarmee Alexander Albon, wiens tegenvallende prestaties het afgelopen seizoen op zijn minst twijfelachtig te noemen waren.

Pérez (30) moest eerder dit jaar zijn stoeltje bij Racing Point al opgeven om plaats te maken voor Sebastian Vettel. Hij reed evenwel een sterk seizoen, met als hoogtepunt zijn overwinning in Sakhir, de tweede race in Bahrein. Mede hierdoor eindigde hij achter Max als 4e in de WK-stand.
Ondanks zijn prestaties had Pérez tot op heden geen zitje in de Formule 1 voor het komende seizoen.

Nico Hulkenberg, welke sinds zijn vertrek bij Renault GP, eind 2019, geen vaste plaats in de Formule 1 heeft, zat ook nog in de race voor het zitje, maar Pérez heeft bij de Red Bull top toch de voorkeur gekregen. Hij tekent een contract voor de duur van één jaar.

Max Verstappen heeft in de afgelopen twee seizoenen geen waardige teamgenoot gevonden in Alexander Albon en zijn voorganger, Pierre Gasly.
Beiden wisten niet dermate te presteren naast de eerste rijder van Red Bull om te strijden voor de wereldtitel.

Waar Gasly na slechts een half seizoen werd vervangen door Albon, wist laatstgenoemde er toch nog een extra jaar uit te slepen voordat de Oostenrijkse renstal een vervanger onthulde in de persoon van Pérez.

Gasly werd vanuit Red Bull Racing teruggeplaatst naar Torro Rosso (nu Alpha Tauri), waar hij op Monza zijn eerste F1-zege pakte, terwijl Albon wordt aangesteld als reserve- en test coureur.

Eerder deze week werd al aangekondigd dat de uit de Formule 2 afkomstige Yuki Tsunoda (20) volgend jaar het stoeltje bij Alpha Tauri over zal nemen van Daniil Kvyat, welke hiermee het komend jaar niet in de Formule 1 zal rijden.